NIEUWS VAN APRIL

De drukste periode is weer voorbij bij CV De Heikneuters. We zijn met heel de verenigig weer erg druk bezig geweest met het organiseren van onze Mega Vlooienmarkt op zondag 2 april jl. En met succes.  Bijna 1100 bezoekers kwamen een kijkje nemen en weinig mensen die niet met een koopje huiswaarts gingen. We kunnen weer op een heel geslaagd evenement terugzien, wat niet in de laatste plaats te danken is aan onze “sorteer dames en heren” die dat elk jaar weer voortreffelijk doen. Zij zijn er het hele jaar mee bezig en het resultaat is er dan ook naar. Chapeau. Ook alle medewerkers die ons die dag geholpen hebben al of niet lid van de Heikneuters, heel eg bedankt. Ook deze mensen hebben we heel hard nodig. Zonder voldoende personeel wordt het heel moeilijk om een goede markt te draaien. Een paar uur later na het sluiten van de markt was alles weer opgeruimd en werd er nog  gezellig nagepraat met een hapje en een drankje . Al met al was het weer een succesvolle vlooienmarkt. Allemaal weer graag tot volgend jaar.

Ook het paaskaarten is weer goed bezocht. Op vrijdag 14 april jl. kon er weer gerikt en gejokerd worden voor mooie prijzen. Er was een mooie opkomst met fanatieke kaarters en de prijzen werden verdeelld. Iedereen weer heel hartelijk bedankt voor jullie deelname. 

Al is de carnaval al weer een paar maanden voorbij , we hebben dus niet stil gezeten. En het volgende evenement staat al weer voor de deur. Op zaterdag 13 mei a.s. heeft de activiteitencommissie een familiedag gepland voor alle Heikneuters jong en oud. 

Op 28 mei a.s. gaat de Kneuterkapel naar Vorstenbosch om daar een optreden te verzorgen. Vanaf 12.00 u zijn ze daar te beluisteren. Vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom. Verder worden er elke eerste zaterdag van de maand weer spullen opgehaald voor de vlooienmarkt van volgend jaar.

vlooi2017

NIEUWS VAN MAART

De Carnaval is weer voorbij, even een korte terugblik op alles wat we de afgelopen weken weer meegemaakt hebben. 
Allereerst twee schitterende Bonte Avonden met artiesten van eigen bodem die elk jaar weer alles uit de kast halen om vele mensen een geweldige Bonte Avond te bezorgen. Ook dit jaar is dat weer gelukt. Er waren een paar nieuwe deelnemers met schitterende acts wat weer veel vertrouwen geeft voor de toekomst. Wat hebben we toch een talent in Nijnsel. Want let wel het zijn bijna allemaal Nijnselse artiesten die dit voor elkaar boksen. Complimenten aan de organisatie en regie die alles weer goed voor elkaar hadden. Op zaterdagavond waren Prins Frits  Pap d’n Urste  met zijn gevolg te gast wat altijd weer sfeer verhogend werkt. Alle deelnemers ontzettend bedankt voor jullie inbreng en namens iedereen die aanwezig was heel  graag tot volgend jaar. 
Het weekend daarvoor heeft onze Kneuterkapel ook nog deelgenomen aan de kapellenavond met als inzet de Blèrcup. Wederom een heel gezellige en muzikale avond.

Carnaval 2017.
Op vrijdagmorgen heeft onze Kneuterkapel Prins Frits Pap vergezeld tijdens zijn bezoek aan de basisscholen, Meerschot en Zorgcentrum Odendael. Dat is elk jaar vaste prik. Op vrijdagavond wordt in de Boskant het dansmariekes toernooi gehouden. Ook de Heikneuters doen daar aan mee. Dit jaar wederom met een grote groep dames die daar hun beste beentje(s) voor gezet hebben. Het was een mooi optreden.
Op zaterdagavond was er carnavalsbal in de Beckart en op zondag het hoogtepunt voor alle carnavalsclubs: De optocht in Rooi. Het weer was redelijk en de optocht vertrok keurig op tijd. Echter hier en daar waren er wat obstakels met het gevolg dat er gedemonteerd en weer gemonteerd moest worden aan verschillende wagens zodat de duur van de optocht wel extreem lang was dit jaar. Maar het was wel een schitterende optocht.
Het resultaat mocht er echter wel zijn. CV De Heikneuters behaalde met de titel: ”Mi d’n urste prins van Meierijstad hi Papgat de touwtjes in handen”, evenals vorig jaar de eerste prijs bij de wagens en kreeg zoveel waardering dat ook de publieksprijs wederom werd toegekend aan de Heikneuters. Wat een ontlading en een geweldige stimulans voor de wagenbouwers die er maanden aan bezig zijn geweest.Ook de loopgroep viel in de prijzen. De 7de prijs voor hun uitvoering: “Di sloa nerges op”.  De concurrentie was heel groot in deze categorie. Dank aan iedereen die in welke vorm dan ook aan zowel wagen als loopgroep meegewerkt heeft.

Dan komen we aan bij de Maandag. Dan gaan we altijd even naar het struifconcert van de Narrekap, daarna de kinderoptocht, in Nijnsel. Er waren weer 12 deelnemende groepen, wagens en individuelen. Een kleurrijke en mooie optocht door de straten van Nijnsel voorafgegaan door de kneuterkapel. Na de optocht was er weer een kindermiddag in Ut Kneuterhol voor de allerkleinsten. Er was een leuk optreden van goochelaar Charly waar de kinderen geboeid naar hebben zitten kijken. Er werd volop muziek gedraaid en iedereen kon uit zijn bol gaan. In de grote zaal konden de ouders gezellig carnavallen met veel blaasmuziek die bezoekende carnavalsclubs uit Papgat met zich mee brachten. Het was weer een volle Beckart en iedereen kwam aan zijn trekken. De laatste dag van carnaval, de dinsdag, wordt begonnen met een lekkere brunch zodat alle Heikneuters een goede basis voor de kroegentocht kunnen kweken. Wederom een volle grote zaal met bijna negentig deelnemers aan de brunch uitstekend verzorgd door onze afdeling catering. Daarna met een volle dubbeldekker op kroegentocht. 

Tegen twaalf uur werd Willemke Pap met veel geknetter in de brand gestoken en Carnaval 2017 was ten einde. Op donderdagavond alles afgesloten met het traditionele haringhappen en we kunnen terugzien op een zeer geslaagd carnavalsweekend.
We zijn nu weer terug op aarde en we moeten weer aan de bak om onze vlooienmarkt voor te bereiden. De vlooienmarkt gaat op zondag 2 April om 10.00 u van start en sluit om 14.00.u. Zet het vast in uw agenda.

 


NIEUWS VAN FEBRUARI

Het carnavalsweekend nadert weer met rasse schreden en CV De Heikneuters is dan ook hard aan het werk om er weer een geweldig weekend van te maken.
Carnaval 2016 was in een woord fantastisch met als hoogtepunt de optocht in Rooi waar we met meer dan 100 leden aan hebben deelgenomen wegens ons 55 jarig jubileum. Dat zal dit jaar wel wat minder zijn, maar niettemin wordt er weer gewerkt aan een wagen en loopgroep, die zeker het bekijken waard is, als 26 februari a.s. weer de optocht door Papgat gaat trekken.
Maar voordat het zover is, worden er in het weekend daarvoor weer twee schitterende Bonte Avonden georganiseerd die zeer zeker het bekijken waard zijn. Met verschillende nieuwe deelnemers gaan we deze avonden verzorgen. Dus dat wordt weer volop genieten.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij bakkerij v.d. Eertwegh of telefonisch te bestellen bij Piet van Erp (tel 472654 of 06-20078145). Zorg ervoor dat u tijdig kaartjes reserveert want op = op.
De avonden vinden zoals gewoonlijk plaats in Ontmoetingscentrum de Beckart op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari. We gaan er weer een paar mooie dagen van maken.
Als de Carnaval weer voorbij is staat er weer een groot evenement voor ons voor de deur en wel onze  jaarlijkse Vlooienmarkt. Deze vindt dit jaar plaats op Zondag 2 April 2017. Noteert u deze datum vast in uw agenda.

 

NIEUWS VAN JANUARI

Zondag 15 januari heeft C.V. de Heikneuters de titel “ Ridder in de Orde van Papgat “ geschonken aan Willem Steenbakkers. 
Met een serenade van de Kneuterkapel en enkele leden werd Willem thuis verrast. Een titel die de Heikneuters hadden gewonnen tijdens de Titelveiling jl.
Willem verzorgt al jaren de verlichting tijdens de Bonte Avonden in Nijnsel, maar ook de receptie van het 55 jarig jubileum verleden jaar, werd door hem voorzien van de juiste lampen. De naam Papgat doet hij eer aan, daar hij  o.a. de Prinsenzittingen voorziet van de juiste verlichting.
Namens alle Heikneuters feliciteren wij Willem met deze welverdiende titel.

Willem 1    

 

NIEUWS VAN DECEMBER

Op zaterdag 19 november jl. was de jaarlijkse feestavond voor de leden. Dit jaar in een iets andere opzet als andere jaren. Iedereen moest aan de bak voor een stevige kwis van 55 jaar Heikneuters. Goed georganiseerd door een gedeelte van het bestuur en deze viel bij de leden dan ook erg in de smaak. Ook werden op deze avond verschillende leden in het zonnetje gezet die respectievelijk 11, 22 of 33 jaar lid waren. Zij werden door de voorzitter Carlo van Kessel in de vorm van een Sinterklaasgedicht toegesproken en bedankt en gedecoreerd voor al hun verdienste. 
Ook werd de Heikneuter van het jaar bekend gemaakt en dit jaar viel die eer te beurt aan Fons Laenen. De Heikneuter van vorig jaar, Esther v.d. Heijden, noemde Fons in haar toespraak een veelzijdig persoon en van zijn diensten hebben C.V. De Heikneuters dan ook al veel gebruik gemaakt. Met name tijdens onze jaarlijkse fietstocht verscheen Fons altijd wel ergens onderweg met een ludieke opdracht. Ook Willemke Pap is meerdere malen door hem gebouwd. Fons was met vakantie en via Skype werd hij verrast en gefeliciteerd. Op 27 november hebben bestuur, leden  en de Kneuterkapel hem een serenade gebracht. Proficiat!

Ook werd er op deze avond het fotoboek 55 jaar Heikneuters, wat gemaakt is door Rene van den Biggelaar, gepresenteerd. Een mooie verzameling van heel veel Heikneuter-hoogtepunten. Onze oudste leden (55 jaar Heikneuter) zoals Betsie der Kinderen en Maria Foolen konden er geen genoeg van krijgen.
De laatste bijeenkomst dit jaar voor al onze leden is de Oliebollenrepetitie op donderdag 29 december a.s. Er worden deze avond weer volop oliebollen gebakken en de Kneuterkapel luistert e.e.a. even op.

Rest ons nog om iedereen namens bestuur en leden een Heel Gelukkig Kerstfeest te wensen en Alle Goeds voor 2017!

betsie                          fons


NIEUWS VAN SEPTEMBER

De vakantie is weer voorbij en C.V. De Heikneuters is al weer volop in touw om het afsluitingsweekend van het Jubileumjaar tot een succes te maken.
In de jaarvergadering van 7 september jl. hebben we afscheid genomen van twee bestuursleden n.l. Corien Steenbakkers en Hans van der Heijden. Met een aandenken voor respectievelijk 14 jaar bestuurs lief en leed  voor Corien en 6 jaar voor Hans werden beide op passende wijze met de bijbehorende lovende woorden in het zonnetje gezet. Hun functies werden ingenomen door Ed Steenbakkers en Linda van Heesch. We wensen hen daarbij heel veel succes.

Het feestweekend staat voor de deur en daar komt weer een heleboel werk bij kijken. Heel veel Heikneuters moeten het hele weekend ingezet worden om alles op rolletjes te laten verlopen. We hopen vele Nijnselse mensen maar ook daar buiten op een dezer dagen tegen te komen. Er is voor elk wat wils. Op vrijdag een ouderwetse gezellige dansavond met live muziek, entree is gratis. Op zaterdagmiddag een vossenjacht voor de jeugd en ‘s avonds  Q Music - The Foute Party. Dat wordt een grote happening. Hiervoor is de verkoop van de entreekaarten al volop aan de gang. De kaarten zijn via de website: www.de-heikneuters.nl  te bestellen.  Indien niet uitverkocht, is ook  verkoop  aan de zaal nog mogelijk. Op zondagmiddag het Levend-Tafel-Voetbal waaraan iedereen in groepsverband kan deelnemen. We hopen er met zijn allen weer een knetterend weekend van te maken en gaan daarna weer vol frisse moed aan het nieuwe carnavalsseizoen beginnen.

Op 8 Oktober a.s. heeft onze Kneuterkapel voor het tweede jaar” Ut Vurproefke” weer  gepland. Wegens het grote succes van vorig jaar was dit zeker voor herhaling vatbaar. De hele avond  treden er kapellen uit de hele regio op die allemaal 2x een blok muziek maken. Ze proberen allemaal hun populairste nummers te brengen en het is een gegarandeerd muzikaal feestje voor iedereen, entree is gratis. Aanvang 20.00 uur in de Beckart.

Op zaterdag 12 November start weer het nieuwe carnavalsseizoen en wordt de nieuwe Hoogheid weer bekend gemaakt tijdens het 11-11 bal.  Hier wordt iedereen  van harte uitgenodigd en het zal ons weer benieuwen wie dit jaar de kar gaat trekken. Alle Commissies gaan dan weer langzamerhand aan het werk met loopgroep, wagen etc. Er zijn al weer volop ideeën voor het komende carnaval en hier komen we in een later stadium zeker weer op terug.Q-MUSIC THE FOUTE PARTY!

Q-music komt naar Nijnsel. Zaterdag 24 september aanstaande. Het gehele feestweekend staat op de agenda en op FEESTWEEKEND (in de balk boven).
Kaarten zijn online al te bestellen. Zorg dat je erbij bent.

 

NIEUWS VAN JULI

De leden an de Kneuterkapel hebben weer een paar succesvolle optredens afgerond; o.a. tijdens het weekend Zijtaard biedt meer van 19 juni jl. en op 25 juni in Goirle. Ook op 20 juli gaven ze act de présence tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Dat was een nieuw item in hun optredens. De Nijmeegse vierdaagse leent zich daar natuurlijk uitermate voor en het was geweldig om daar de wanderlaars een muzikale opkikker te geven. Zij hebben dit gedaan op verzoek (en gezamenlijk) met de Blaosplekker van C.V. de Plekkers, onze bevriende carnavalsclub uit Rooi (Papgat). Zie ook onze facebook pagina van de Kneuterkapel!

Elk jaar tijdens de jaarmarkt in Rooi sluiten de kapelleden het seizoen af en dit jaar hebben ze dat op een zeer ludieke wijze gedaan. Misschien heeft iemand ze wel gezien. Ze hadden namelijk Crazy88 gedaan en moesten achtentachtig opdrachten uitvoeren zoals bijvoorbeeld een selfie maken met een kassière, over een zebrapad kruipen of praten met een boom. Je kon het zo gek niet bedenken of het zat in een opdracht. De muzikanten zijn allemaal fanatiek bezig geweest en hebben veel foto's gemaakt. De avond werd afgesloten met een bingo om mooie prijzen. Al met al weer een gezellige jaarafsluiting.
Verder is de Kneuterkapel doende om een vervolg te organiseren op Ut Vurproefke dat vorig jaar met veel succes voor de eerste maal op het programma heeft gestaan. Noteer vast de datum zaterdag 8 oktober 2016 vanaf 20.00 uur inde Beckart te Nijnsel. (zie ook de agenda)


NIEUWS VAN JUNI

Het loopt tegen de zomervakantie en dan zet CV De Heikneuters alles even op een lager pitje. Heel even maar, want na de vakantie komen we weer uitgebreid terug op ons Jubileumweekend van 23, 24 en 25 september a.s. Dat weekend sluiten de Heikneuters het jubileumjaar af waarin ze hun 55 jarig bestaan hebben gevierd.
Onze Kneuterkapel heeft echter niet stil gezeten en hebben weer verschillende optredens achter de rug.
Op 24 April j.l. hebben ze tijdens het 35-jarig bestaan van de Ollandse Dorpskapel weer van zich laten horen en zaterdagavond 7 Mei waren ze een van de toppers van de reünie met kapellen uit de regio die de Roosdoncker Muzikanten hadden georganiseerd in De Vriendschap. Ook waren twee van onze oprichters van 55 jaar geleden, n.l Maria en Bert Foolen op 18 Mei jl. 50 jaar getrouwd en uiteraard heeft de Kneuterkapel daar een klinkende serenade gebracht.

Onze kapel heeft nog een paar leuke optredens op hun programma staan:
Op zondag 19 juni a.s zijn ze te gast bij Zijtaart Biedt Meer en uiteraard zullen ze daar weer een spetterend optreden verzorgen. Mocht U naar Zijtaart togen dan zult U ze zeker horen. Aanvang vanaf 13.00 u.
Op zaterdag 25 juni geven ze een prive feest een muzikale invulling in Goirle.
En tot slot gaan ze naar de 4 Daagse in Nijmegen op woensdag 20 juli om daar de wandelaars een muzikaal hart onder de riem te steken. 
Dus wat dat betreft is het nog geen vakantie voor de Kneuterkapel. Verder wordt het Vurproefke, dat vorig jaar een groot succes was, voor de 2de keer georganiseerd en wel op zaterdag 8 Oktober a.s. 

Namens CV De Heikneuters een hele fijne vakantie gewenst en allemaal gezond weer terug.


NIEUWS VAN APRIL

Het is weer even rustig bij CV De Heikneuters en dat mag ook wel. We zijn  sinds de carnaval nog steeds actief geweest. Onze carnavalswagen die in Sint Oedenrode een eerste prijs behaalde heeft op halfvasten zondag in Oss een mooie 7 de prijs gescoord. Gefeliciteerd! Diezelfde dag heeft de Kneuterkapel een heel mooi optreden verzorgd bij Mieke Vingerhoedts in Oirschot. Ook hebben we weer een gezellige kaartavond georganiseerd op vrijdag 25 maart j.l., we hebben dus niet stil gezeten.
We hadden weer een mooie opkomst voor het  “paaskaarten”  en er  werd fanatiek  gerikt en gejokerd om de prijzen. Iedereen weer heel hartelijk bedankt voor jullie deelname.

Een week later stond onze Mega Vlooienmarkt voor de deur. Dat is altijd een hele organisatie. Daar wordt op donderdagavond al mee gestart om op zondagmorgen alles in orde te hebben. Dat vergt het weekend veel tijd en werk van heel veel Heikneuters. En dan hebben we het nog niet over het sorteren en ophalen wat het hele jaar gebeurd anders was het op deze manier ook onmogelijk. En als het dan zover is dat de markt geopend wordt zijn er ook veel mensen buiten de club die hun medewerking verlenen door de spullen mee te verkopen. Elk jaar hebben we zo’n 80 tot 90 mensen nodig. En als er dan meer dan 1000 bezoekers geteld worden dan is het zonder meer geslaagd.
Om 14.00 u als de Markt sluit wordt er opgeruimd en rond 16.00 u is de Beckart weer spik en span en zeggen we chapeau allemaal. Vanaf deze weg willen we dan ook alle mensen bedanken die hun steentje daar aan hebben bijgedragen en het bestuur hoopt dan ook dat ze volgend jaar weer van de partij zullen zijn, want we hebben ze heel hard nodig en zijn er heel erg blij mee.
Het is ook niet voor niets geweest en we hebben weer een mooi bedrag bij elkaar gewerkt voor het maken van o.a . loopgroep en wagen voor Carnaval 2017 en het organiseren van de kindermiddag,  Bonte Avonden etc. Namens CV De Heikneuters nogmaals iedereen bedankt.

Verder zijn er weer een paar optredens van de Kneuterkapel  gepland;
Op 24 April  spelen ze  vanaf 13.00 u in  in Olland  tijdens het 35 jarig jubileum van de Dorpskapel en op Zaterdag 7 mei a.s. zitten ze in De Vriendschap in de boskant.  Vanaf 20.00 u zijn ze daar te beluisteren samen met nog andere collega muzikanten.  Vanzelfsprekend is iedereen daar van harte welkom.


NIEUWS VAN MAART


De Carnaval is weer voorbij. Even een korte terugblik op alles wat we de afgelopen weken weer meegemaakt hebben.
Allereerst twee schitterende Bonte Avonden met artiesten van eigen bodem die elk jaar weer alles uit de kast halen om een paar honderd mensen een geweldige Bonte Avond te bezorgen. Het is de commissie gelukt om weer een aantrekkelijk programma met zang, dans, muziek, tonpraat en samenspraak op de planken te brengen.  En dat voor het 30ste jaar.ochten er mensen zijn die volgend jaar ook eens graag met vrienden of in verenigingsverband mee zouden willen doen, dan houdt de commissie zich zeker aanbevolen. Nieuw talent is altijd welkom en er liggen nog genoeg ideeën op de plank. De commissie gaat daar dan ook naarstig naar op zoek.

Op vrijdagavond waren Prins Maarten Pap d’n Urste met zijn gevolg te gast evenals het Thema-Bruidspaar Anna Honeypot en Lies out of  the closet met hun familie die een groot gedeelte van de Beckart roze kleurden. De sfeer was meteen gezet en de bezoekers hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut. Alle deelnemers ontzettend bedankt voor jullie inbreng en namens iedereen die aanwezig was heel graag tot volgend jaar.
Het weekend daarvoor heeft onze Kneuterkapel ook nog deelgenomen aan de kapellenavond met als inzet de Blèrcup. Met het lied “De kleuren van Papgat” gooide men hoge ogen. Goed gebracht en gezongen door Eugene Willems en Jos van Heesch en men deelde de tweede plaats. Een mooi carnavalsnummer dat later weer werd aangepast door de kleuren van Papgat te vervangen voor het Rood en Blauw. Het is nog meermalen gespeeld en gezongen tijdens de Bonte Avonden, de optocht en de kroegentocht.  
Carnaval weekend  2016.
Op vrijdagmorgen heeft onze Kneuterkapel  weer Prins Maarten vergezeld tijdens zijn bezoek aan de scholen en Zorgcentrum Odendael. Dat is elk jaar vaste prik. Op vrijdagavond wordt in de Boskant het Dansmariekes toernooi gehouden. Ook de Heikneuters doen daar aan mee. Dit jaar met een grote groep dames die daar hun beste beentje(s) voor gezet hebben en tot ieders verrassing hebben ook een aantal mannelijke Heikneuters daar aan deelgenomen. Op het Gemeentehuis werd s ’middags de Sleutel overhandigd en Willemke Pap, dit jaar  door de Heikneuters gemaakt, onthuld.
Zaterdagavond was de Beckart weer lekker vol tijdens het Pulle-Vulle-Friet-Feest en dan op naar zondag, het hoogtepunt van Carnaval. De weergoden waren ons goedgezind. Er was wel wat wind maar er scheen een zonnetje en ondanks barre voorspellingen was het verder top. Rond de middag togen alle deelnemers richting markt in Sint Oedenrode en om 12.49 u werd het startsein gegeven. Wat zag het er allemaal schitterend uit. Alle Heikneuters met een rode en blauwe 55 op hun wangen geschilderd en gekleed in Rood en Blauw  namen een groot deel van de optocht in beslag, het werd een feestje.  Als je het rood/blauwe virus nog niet onder de leden had dan kreeg je het nu wel. 
Onze jubilarissen voorop in een geheel aangepaste cabriolet bijgestaan door kinderen en kleinkinderen kregen al veel bijval. Zij waren ”het rood en blauw al 55 jaor trouw”. Daarna volgde onze Kneuterkapel met “Alles drejt um Willemke Pap”. Daarachter kwamen de jongste kneuters met “55 jaor Heikneuters ten top, nieuwe lichting in de  dop” weer gevolgd door de loopgroep met “ 55 jaor fist in de tent”  en vooraf gegaan door onze kleine en grote Kneuterdurskes. De tent werd telkens gevormd door acht Heikneuters d.m.v. acht stroken stof natuurlijk in de kleuren rood en blauw.  Er werden drankjes uitgedeeld en het was feest. Na onze feesttent volgde “het groot“ van de Heikneuters. Hun titel was  “Mi rood en blauw bloed witte hoe ge carnavalle moet”. Een mooie reverence werd om de paar meter gemaakt voor hare hoogheid die op haar troon zetelde. Ze wuifde iedereen heel discreet toe.
Het klapstuk van onze Heikneuteroptocht werd gevormd door onze wagen “55 jaor top we vatte er inne op “. Er werden ook letterlijk personen opgevat en in de boeien geslagen, interactie met het publiek. Het was van het begin tot het einde top. Meer dan 100 meter optocht in rood en blauw met als resultaat de aller mooiste prijs, namelijk de Publieksprijs.  Daaruit spreekt de waardering van het publiek en daar doe je het voor.
Dan komen we aan bij de maandag. We gaan altijd even naar het struifconcert van de Narrekap en daarna de kinderoptocht. Er waren weer 15 deelnemende groepen, wagens en individuelen. Altijd mooi om te zien en ook die dag waren de weergoden ons goed gezind. Een kleurrijke en mooie optocht door de straten van Nijnsel voorafgegaan door de Kneuterkapel. Na de optocht was er weer een kindermiddag in het Kneuterhol voor de allerkleinsten wat versierd was met mooie tekeningen, feestelijk gekleurd en ingeleverd door de kinderen. Er was een  leuk optreden van een goochelaar waar de kinderen geboeid naar hebben zitten kijken. Er werd volop muziek gedraaid en iedereen kon uit zijn bol gaan. In de grote zaal konden de ouders gezellig carnavallen met veel blaasmuziek die bezoekende carnavalsclubs uit Papgat met zich mee brachten.
De laatste dag van carnaval, dinsdag, werd begonnen met een lekkere brunch, een volle grote zaal met bijna honderd deelnemers. Vervolgens ging we met een dubbeldekker richting Papgat voor een gezellige kroegentocht. Tegen twaalf uur werd Willemke Pap met veel geknetter in de brand gestoken en Carnaval 2016 was ten einde.
Op donderdagavond alles afgesloten met het traditionele haringhappen en we kunnen terugzien op een zeer geslaagd carnavalsweekend.

We zijn nu weer terug op aarde en  we moeten weer  aan de bak om onze Vlooienmarkt voor te bereiden. De vlooienmarkt gaat op Zondag 3 April om 10.00 u van start en sluit om 14.00.u.

  

Nieuws van Januari

Als u op zondag 17 Januari jl. in de buurt van De Beckart bent geweest, dan kunt u het niet gemist hebben. Het Beckartplein was feestelijk uitgedost met vlaggen en de rode loper lag uit om de receptiegasten t.g.v. het 55 jarig Jubileum van C.V De Heikneuters te verwelkomen. Om 13.00 u verwelkomde de voorzitter Carlo van Kessel alle leden van De Heikneuters en wenste allen een gezellige middag toe. De aftrap werd gedaan door de voorzitter van de Beckart in de persoon van Frans Sijbers, die jarenlang ook voorzitter van De Heikneuters geweest is. Hij feliciteerde het bestuur en haar leden met het jubileum en refereerde aan de fijne samenwerking onderling, dat ook weer terug te zien is in de activiteiten die De Heikneuters organiseren voor de hele gemeenschap van Nijnsel, waar natuurlijk ook de Beckart heel blij mee is. Ook de drie jubilarissen Betsie der Kinderen en Maria & Bert Foolen, 55 jaar lid van De Heikneuters, werden door iedereen gefeliciteerd en door menigeen vernoemd in zijn of haar woordje tot het bestuur.

Daarna volgden de collega carnavalsclubs volgens een goed opgezet schema gestaag elkaar op. De Klotjes, 't Skrothupke, Neultuuters, de Lepkes, de Narrekap en de Plekkers brachten allen hun blaaskapel mee om De Heikneuters een serenade te brengen, zodat de stemming er al vroeg in zat. Ludieke cadeaus werden aangeboden en iedereen had er zo zijn eigen verhaaltje bij. Zo kwamen de Lepkes met een zak tempex die ze onder grote hilariteit in de Beckart leegden, omdat ze graag wilden weten hoe De Heikneuters een wagen van tempex bouwden. Collages van foto’s  hoe de wagen gebouwd werd, die door het Skrothupke waren gemaakt, omdat ze in dezelfde loods bouwen als De Heikneuters kwamen voorbij en vele flessen drank met een etiket gemaakt op 55 jaar Heikneuters. Ook complete pakketten om struif te bakken etc.
 
Zijne Hoogheid Prins Maarten Pap dun Urste en Adjudant Berry konden natuurlijk niet ontbreken en boden het bestuur een eigen sjaal aan en alle Heikneuters een flesje Framboaberry bier. Niet alleen Carnavalsclubs met kapel maar ook clubs die alleen hun bestuur hadden afgevaardigd zoals de Papbuiken, de oudste carnavalsclub van Papgat, de Deurdouwers en de Ollandse Dorpskapel waren aanwezig . Ook vele Nijnselse verenigingen kwamen voorbij zoals VV Nijnsel, Dorpsraad Nijnsel, Jeu de boules, Weieven, Tennisclub en de Egelantier. Het was een komen en gaan van groepen en individuelen om De Heikneuters te feliciteren. Ook burgemeester Peter Maas kon natuurlijk niet ontbreken op de receptie  en deed een toepasselijk woordje. Hij was niet de enige belangrijke en geziene persoon van Papgat, een hele delegatie Oud-Prinsen, Heeren Adjudanten, Papgats Genootschap en Jeugdprins Kos en Adjudant Bryan gaven acte de préséance. Niet te vergeten hebben we ook een aantal oud-leden mogen begroeten wat heel erg gewaardeerd werd door bestuur en leden. Tot slot hebben Blaasorkest Tiona, onze eigen Kneuterkapel en Samba Rooi een spetterend en muzikaal slot aan deze drukbezochte receptie gemaakt. Het was in een woord geweldig en we kunnen terugzien op een fantastische middag.
 

Rondje Rooi -  TV Meierij

Op donderdag 10 december 2015 is onze voorzitter Carlo van Kessel geinterviewd door TV Meierij.
Zie hieronder het resultaat:

(klikken): Rondje Rooi


Nieuws van December

Op 7 november j.l was de officiële opening van het Jubileumjaar. Het bestuur en een groot aantal leden incl. De Kneuterkapel togen naar de Antoniuskapel aan de Lieshoutseweg om op een gepaste manier het feestelijk jaar te openen. Lambert Verhoeven schetste de historie van de afgelopen 55 jaar en onze kapel speelde toepasselijke nummers. Onze  voorzitter Carlo van Kessel deed het slotwoord en daarna werd iedereen in de Beckart verwacht voor een feestelijk diner. 
Dat liet nog even op zich wachten want daar stond burgemeester Peter Maas onze drie jubilarissen, leden van het eerste uur, op te wachten voorafgaand door een haag van Heikneuters. Zo werden Betsie der Kinderen en Maria en Bert Foolen, 55 jaar lid van CV De Heikneuters welkom geheten. De  burgemeester sprak hen lovende woorden toe en decoreerden de dames met een zilveren speld van de Gemeente Sint Oedenrode met een afbeelding van kasteel Henkenshage en Bert kreeg een horloge aangeboden met het wapen van Sint-Oedenrode er in.
Daarna werden ze nog uitgebreid door de voorzitter gefeliciteerd en kregen ze respectievelijk een kettinkje met een Heikneuter en een zilveren Heikneuterspeldje aangeboden. Alle Heikneuters kregen een bronzen speld met het logo van de Heikneuters die op de nieuwe kleding gedragen kan worden. Nadat iedereen de gelegenheid gehad had om ze te feliciteren kon het diner beginnen. 

Na het voortreffelijke buffet werd iedereen naar de feestzaal gedirigeerd waar de avond verder werd verzorgd. Verschillende leden werden gehuldigd met hun 11- of 22-jarig lidmaatschap en een van de hoogtepunten van de avond was de presentatie van de de nieuwe outfit van C.V. De Heikneuters.
In een ludieke act die door niemand minder dan Marga van Acht werd opgevoerd presenteerden Maris Foolen de kleding voor de dames en Frans Sijbers voor de heren. 
Het resultaat mocht er zijn. De kledingcommissie had uitstekend werk verricht. En heel belangrijk: iedereen was enthousiast. De Heikneuters mogen gezien worden.
Het jubileumjaar was goed ingezet.

Ook de Heikneuter van het jaar werd bekend gemaakt.  Aan Esther v.d. Heijden dit jaar de eer om de titel te mogen dragen. Dik verdiend. Haar werk op velerlei gebied werd hiermee beloond. Esther zit in de Commissie Kindermiddag, Kneuterdurskes,  Kneuterkapel en steun en toeverlaat van haar man en bestuurslid Hans v.d. Heijden. De avond kon niet meer stuk. Het werd een gezellige avond. 
Ondanks dat het voor vele een latertje geworden was moest men op zondag toch weer vroeg uit de veren. Het bestuur had besloten dat iedereen om 11.00 u de nieuwe  kleding af moest halen en daarna een gezamenlijke foto maken bij een van de wagens die mee gaat rijden in de optocht. Al met al een druk, maar gezellig weekend.

Op Zaterdag 14 november is de nieuwe hoogheid en zijn adjudant bekend gemaakt tijdens het elf-elf-bal. Prins Maarten Pap I en zijn Adjudant Berry gaan de scepter zwaaien tijdens carnaval 2016. Ook Jeugdprins Koss, Adjudant Bryan en nar Temmy werden die avond onthuld. Zij gaan allemaal hun best doen om er weer een geweldig  carnavalsfeest van te maken. Een week later werd de nieuwe Hoogheid uitbundig gefeliciteerd tijdens zijn receptie. Heel carnavalminnend Rooi was aanwezig.
Alle carnavalsclubs, resp. kapellen alsmede familieleden en kennissen hebben daar acte de presence gegeven om het koppel te feliciteren. Carnaval 2016 is ingezet!

Maar zover is het nog niet, al komt het aardig dichtbij. We gaan ons nu voorbereiden op de afsluiting van het jaar 2015 met o.a de Oliebollenrepetitie op Maandag 28 december en daarna het nieuwe jubileumjaar 2016 verwelkomen met o.a. de Bonte Avonden, receptie 55 jaar Heikneuters , Kapellenavond  en daarna Carnaval.
Op Zondag 17 januari a.s. zal C.V. De Heikneuters haar receptie  houden t.g.v het 55-jarig Jubileum. U zult het t.z.t. nog uitgebreid in de plaatselijke krant kunnen lezen.
C.V. de Heikneuters hopen dan ook heel veel Nijnselse en niet Nijnselse inwoners, oud leden, carnavalsclubs etc. op hun receptie te mogen ontvangen.

 


Heikneuter van het jaar 2015 - Esther van der Heijden

Niemand minder dan duizendpoot Esther van der Heijden kreeg de eretitel op ons Jubileumfeest zaterdag 7 november jl. Deze jongedame uit Nijnsel zet zich vele uren per week in voor de Heikneuters, op allerlei gebieden. Ze verdient het predicaat dan ook dubbel en dwars!

 Esther onderscheiding       Esther   
 

Nieuws van Oktober

Het 55-jarig Jubileum van C.V. De Heikneuters staat voor de deur.

De Krantencommissie heeft haar uiterste best gedaan om er een mooie jubileumuitgave van te maken met niet alleen advertenties maar allerlei info van vereniging. Hij wordt in de loop van november over alle kerkdorpen en omgeving verspreid.

Carnaval is maar 3 dagen van het jaar wordt gezegd. Maar als U dit allemaal leest dan is het 3 dagen in het jaar geen carnaval bij de Heikneuters zo lijkt het wel. Men is het hele jaar door bezig met allerlei activiteiten. Maar dat ligt ook aan dit jubileumjaar. Er moest van alles georganiseerd worden en de deadline is gehaald zo zeggen zij.

Op 7 november a.s. staat er een feestavond op het programma voor alle leden van de Heikneuters. In de vooravond zullen de leden onder begeleiding van de Kneuterkapel bij de Antoniuskapel op de hoek van de Weievenseweg even stil staan bij het jubileum. Ook dat hoort er bij. Carnaval is van oorsprong een katholiek feest en daar staan zij graag even bij stil. Ook zullen alle leden in dat weekend een nieuwe outfit ontvangen. Hoe die er uit gaat zien is nog een verrassing.

Dat is de start van het jubileumjaar dat tot eind 2016 met allerlei feestelijkheden gepaard gaat. De receptie wordt gehouden op zondag 17 januari 2016. In september 2016 wordt een feestweekend georganiseerd. Daarover horen we t.z.t meer. Op dit moment zijn de Heikneuters druk met het bouwen van de wagen voor de carnavalsoptocht op zondag 7 februari 2016 in Papgat. Het wordt de langste wagen die ooit door de Heikneuters gemaakt is. Dit natuurlijk ook vanwege het jubileum. Ook de loopgroep is al weer volop bezig en de bijeenkomsten voor de Bonte Avonden zijn alweer aan de gang. Al met al staat er weer een druk seizoen te wachten. Op 23 september j.l is er een de ledenvergadering gehouden waar iedereen weer is bijgepraat. De Kneuterkapel heeft op 17 oktober jl. een Kapellenfestival georganiseerd. Hier namen 13 kapellen aan deel. Allen uit de regio, van Cuijk tot Boxtel, Gerwen, Volkel en Son maar ook een aantal uit ons eigen Rooi namen er aan deel en het werd een hele gezellige avond, zoals in eerder nieuws verwoord.

De eerst volgende eigen activiteit na de opening van het jubileumjaar is de kaartavond (zie agenda) van de Heikneuters op vrijdag 11 december in de Beckart te Nijnsel. Er kan weer gerikt en gejokerd worden voor mooie prijzen waarbij de Kerststukjes die altijd gemaakt worden door Maria Foolen wel heel erg geliefd zijn. Iedereen is van harte welkom, ook niet leden.

 

Eerste editie 'Ut Vurproefke' trekt volle zaal

Aan mooie en bijzondere outfits, muziek, bier en gezelligheid was zaterdag 17 oktober 2015 tijdens de eerste editie van 'Ut Vurproefke' geen tekort. Verschillende kapellen uit Rooi en omstreken kwamen op het nieuwe festival of om zich al vroeg voor te bereiden op Carnaval. De Kneuterkapel, onderdeel van de Heikneuters, organiseerde de kapellenavond.

Vanaf half acht 's avonds druppelden de eerste kapellen en bezoekers binnen, waarna rond de klok van acht het programma kon beginnen. Dertien kapellen waren aanwezig, waaronder de Bloaskaken uit Son, de Derde Helft uit Oss en Ut Word Wa uit Cuijk. Uit Sint-Oedenrode waren onder andere De Neultuuters, De Plekkers en De Narrekapel present om er een feestje van te maken.
''Dit is nu de eerste keer dat we het organiseren en we zijn erg blij met de opkomst en het succes van deze avond'', vertelt Vera van den Tillaart. ''Het programma gaat tot een uur of half één door, maar we stoppen natuurlijk pas helemaal als de kroegen dicht gaan'', lacht ze. ''We zijn zeker van plan om het vaker te houden. Dat hangt natuurlijk af van hoe deze avond verloopt, maar volgens mij zit dat wel goed.''
Om de twintig minuten wisselden de kapellen elkaar af en was het podium dus even hun eigendom. Elke kapel maakte er een feestje van door bekende melodieën. Het publiek zong en danste vrolijk mee. De stemming zat er goed in en het bier ging vlot over de bar. Soms met dienbladen tegelijk. De eerste editie van 'Ut Vurproefke' kan als geslaagd worden gezien. (bron: www.mooirooi.nl)


  Vurproefke


Nieuws van September  

De vakanties zijn weer voorbij en het nieuwe seizoen staat weer voor de deur.  Een belangrijk jaar voor CV De Heikneuters want het 55 jarig Jubileum is in aantocht. De voorbereidingen zijn al reeds enige tijd gestart en momenteel is men volop bezig om een mooie Jubileumkrant te maken. Deze zal in november huis aan huis verspreid worden als ook in de regio rondom Nijnsel zoals Sint-Oedenrode , Mariahout, Zijtaart, Eerde en een gedeelte van Son en Breugel. Oplage 13.000 stuks . De Commissie  is heel hard aan het werk om er een mooie uitgave van te maken.

In november start het nieuwe Carnavalsseizoen weer met de bekendmaking van de nieuwe hoogheid tijdens het 11-11 Bal.
Dit jaar zal dat zijn op Zaterdag 14 November.

Maar eerst staat er nog een spectaculaire Kapellenavond gepland: Ut Vurproefke.

Deze wordt georganiseerd door De Kneuterkapel en zal plaatsvinden op Zaterdag 17 Oktober a.s in De Beckart te Nijnsel waar twee zalen beschikbaar zullen zijn. Er zijn reeds 12 kapellen die hun medewerking hebben toegezegd, die allemaal hun mooiste muziek ten gehore willen brengen. Allen uit de regio.  Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanvang 20.00 u. Het belooft een hele muzikale en afwisselende avond te worden. De Kneuterkapel hoopt dan ook dat veel mensen zullen komen luisteren.

Sinds het verschijnen van de laatste Dommelbode zijn er toch nog een paar evenementen geweest zoals een optreden van De Kneuterkapel op Kasteren Kermis (Het Groene Woud) wat zeer geslaagd genoemd mag worden en de jaarlijkse fietstocht en de strijd om de Jeu de Boules Bokaal. Deze was 6 sept. j.l. De fietstocht stond dit jaar in het teken van Europa en de opdrachten waren vlaggen, gebouwen etc. herkennen die zich ergens in Europa bevinden.

Ook de prijzen waren aangepast en het Weekendje Wenen 1e Prijs  (wat resulteerde in 2kg uien) werd gewonnen door het groepje van Jan en Maria Sijbers. De 2de prijs , Weekend London (Engelse drop) en 3de  prijs Beieren (Duits bier) waren goed bedacht en werden enthousiast in ontvangst genomen. Al met al een mooie tocht met redelijk weer. Ook tijdens de Jeu de Boules wedstrijd werd er weer fanatiek gebould om de Heikneuter Jeu de Boules Bokaal. Dit jaar werd deze gewonnen door Ad van der Wijst. En hij mag deze Cup een jaar lang in zijn bezit houden.


  C.V. de Heikneuters
  De Kneuterkapel