Carnaval:

"het wordt tijd, dat jullie in Nijnsel carnaval vieren!" zie Jaap Majoor tegen een aantal fanatiekelingen.
De oprichtingsdatum van 11 november 1960 kwam in de boeken. Het was allemaal in een mum van tijd geregeld. Ook voor de naam volgde geen langdurige procedure. Het werd: De Heikneuters.

Wat ooit een keer begonnen is, is vandaag de dag de drijfveer voor C.V. De Heikneuters, namelijk CARNAVAL.

Tijdens Carnaval organiseert C.V De Heikneuters diverse dagen waarbij iedereen welkom is, ook de activiteiten die in "Papgat" worden georganiseerd worden zoveel mogelijk bezocht.
Het hoogtepunt tijdens Carnaval is de optocht. Deze trekt op zondag met Carnaval door "Papgat" en de "Kneuters", zoals wij onszelf noemen in de volksmond, hebben een grote inbreng met een Carnavalswagen en een grote loopgroep.

Op vrijdag speelt de Kneuterkapel op diverse locaties (scholen, verzorgingshuizen) in en rond Papgat om de jeugd en de ouderen te plezieren met Carnaval. Zaterdag vieren we Carnaval hoe het ons uitkomt en op zondag is er de optocht door Papgat waar we zo groot mogelijk aan deel zullen nemen. Maandagmiddag is er een kinderoptocht door Nijnsel en aansluitend entertainment voor de (aller)kleinste in de kleine zaal zonder alcohol en rook, de ouders en andere "grote" mensen kunnen zonder zorgen in de grote zaal genieten van het Carnavalsbal. Dinsdag gaan we op kroegentocht tot in de late kleine uurtjes totdat de "pap" (= Wilhemke Pap) op de markt is verbrand.


Over het programma Carnaval 2021 is door Covid-19 niets te vermelden.  We houden de diverse instanties goed in de gaten en streven om op een gepaste manier Carnaval te kunnen beleven.           
           C.V. de Heikneuters   -   Privacybeleid
  De Kneuterkapel