NIEUWS VAN NOVEMBER 2020

Op zaterdagavond 21-11 hadden we onze jaarlijkse feestavond. Echter door covid-19 konden we dit niet gezamenlijk op een locatie vieren zoals gebruikelijk. Het alternatief was een online-bingo waarbij de prijzen live werden bezorgd. Via de app en online-link werd er met elkaar gecommuniceerd, prijswinnaars kwamen zelfs live in de uitzending. Het was een leuke, carnavaleske avond met veel humor. De regiestudio, de presentators en de razendsnelle live reporters waren goed op elkaar afgestemd. 

Naast de jubilarissen die we elk jaar huldigen, werd ook de Heikneuter van het Jaar bekend gemaakt en dit jaar was de eer voor Toon van Zoggel.
Toon is al jaren Bas-blazer van de Kneuterkapel en j.l. zelfs toegetreden tot de muziekcommissie. Al jarenlang haalt Toon iedere maand de spullen op voor de vlooienmarkt, sorteert deze en op de verkoopdagen zelf is hij druk in de weer. Als er hand-en-spant diensten worden gevraagd, dan ik Toon aanwezig. Dienen er hulpmiddelen worden gemaakt voor licht en geluid, podiumbouw of iets anders, dan kan je dit aan Toon vragen en het komt voor elkaar. Meelopen met de optocht, optreden op de Bonte Avond of helpen bij de wagenbouw, Toon is er altijd op zijn manier bij betrokken. Toon van harte gefeliciteerd en bedankt voor je inzet!

Toon       regie live

NIEUWS VAN SEPTEMBER 2020

Op woensdag 16 september was er de algemene jaarvergadering voor onze vereniging. Tijdens deze vergadering waren er enkele bestuurswijzigingen. Tot het bestuur zijn toegestreden Tijs van de Berk en Mark Vermeltsfoort. Beide heren wensen we een plezierige en constructieve tijd binnen het bestuur. Daarnaast is Carlo van Kessel afgetreden als voorzitter en is Esther van der Heijden gekozen als de nieuwe voorzitter. Carlo hebben we bedankt voor zijn enorme inzet van de afgelopen 10 jaar binnen het bestuur, waarvan 7 jaar als voorzitter. 


NIEUWS VAN JULI 2020

In deze tijden wordt de Carnavalsvereniging beinvloed door Covid-19. Vele activiteiten worden verplaatst of geannuleerd. We streven met zijn allen naar betere tijden, maar de gezondheid van iedereen staat voorop. Via de diverse kanalen proberen we informatie zo goed mogelijk te delen en hopelijk als de tijd het toelaat kunnen we me zijn allen weer genieten van sfeer van Carnaval in Papgat. Voor iedereen een fijne vakantie en goede gezondheid.

NIEUWS VAN FEBRUARI 2020

De optocht in Papgat ging op zondag 23 februari niet door vanwege het slechte weer. Maar Tijs van de Berk dacht daar anders over en reed de optocht in zijn EENDJE. Wat resulteerde in massale belangstelling op Facebook, Dumpert en Omroep Brabant. 

Lees hier verhaal...
NIEUWS VAN NOVEMBER 2019

Op zaterdagdag 16 november is Mark Vermeltfoort gekozen tot Heikneuter van het jaar 2019. Mark verzet veel werkzaamheden bij de jaarlijkse vlooienmarkt en coördineert o.a. het maandelijks ophalen van alle vlooien. Daarnaast is hij regelmatig te vinden bij de wagenbouw om ieder jaar weer tijdens de optocht in Papgat waardig te verschijnen. Binnen de Kneuterkapel slaat hij de kleine trom en is recentelijk toegetreden tot de muziekcommissie. Ook was hij zichtbaar op de planken van de Bonte Avonden in Nijnsel.
Carlo van Kessel, voorzitter van de Heikneuts, zei tijdens de huldiging, dat als er een rood - blauw berenpak zou zijn, dan zou Mark deze passen. Hij is een echte "Heikneuter - knuffelbeer" , staat voor iedereen klaar en gezelligheid is daarbij een belangrijk thema.
Mark proficiat met deze welverdiende titel. Op zondagmiddag is hij verrast met een intiem huiskamer-concert.... ondanks dat hij zelf mee moest slaan.....


  

NIEUWS VAN OKTOBER 2019


De jaarvergadering was op 18 september 2019, wat betekent dat het startschot voor een nieuw Carnavalsseizoen is gegeven. Commissies zijn weer begonnen voor de diverse aktiviteiten door het gehele carnavalsseizoen heen. De eerste aktiviteit stond gepland op zondag 6 oktober 2019. Er moest na twee jaar een revanche komen voor de battle tussen C.V. de Narrekap en C.V. de Heikneuters, destijds was het luchtkussen-voetbalspel geëindigd in een gelijk spel. Nu hadden we de zorgboerderij Dommelhoeve als locatie er werden diverse kleine "battle" spellen georganiseerd voor jong en oud. Het werd een gezellige, fanatieke middag met als eind resultaat (ondanks gesjoemel en toeluikende ogen van de jury) wederom een gelijkspel. Waarschijnlijk bedoeld voor wederom een herhaling.....? Al met al een geslaagde middag voor beide verenigingen.

          

NIEUWS VAN JUNI 2019

Het carnavalsseizoen is al lang ten einde, maar de echte "bouwers" gaan ook voor een klein wagentje in de zomer. Op zondag 16 juni was de zeepkisten-race in Lieshout en de eerste deelname vorig jaar smaakte dit jaar naar meer. Geïnspireerd door het doorzettingsvermogen van de Jamaicaanse sporters uit " cool-running " gingen ze letterlijk voor het zelfde avontuur. Het onmogelijke mogelijk maken.... Zie hieronder de opbouw en het resultaat met afloop....

 
       

NIEUWS VAN MAART 2019

De carnavaval is weer ten einde het feest is geweest, maar wat was het weer een skon fisje. Een korte terugblik:
Op zaterdag 22 & 23 februari hadden we de 33e Bonte Avond en beide avonden was het volle bak. Op vrijdag gezelschap van de Lepkes en de Narrekap en op zaterdagavond Stichting Papgat met onze eigen Prins Nûlleke en Adjudant Ton. Op beide avonden was er ook een gezelschap vanuit Roeselare (BE) aanwezig. De avonden waren van een hoog niveau en iedereen heeft er van genoten. Bedankt voor ieders enthousiasme.
Op vrijdag 1 maart is de Kneuterkapel de gehele dag samen met Prins en Adjudant op bezoek geweest bij enkele basisscholen, Meerschot en Odendael. 's-Avonds hebben we meegedaan aan het Dansmariekes Festijn in de Boskant met een schitterende dans. Zaterdag 2 maart zijn we de gehele dag (met ongeveer 40 personen) op stap geweest met Prins en Adjudant; sleuteloverdracht in Veghel, Martinuskapel op het Everse, lunchen bij Stichting Jeugd Carnaval, sleuteloverdracht Papgat, Carnavalsmis, Diner Dommelzicht en 's-avond dweilen door Papgat.
Zondag 3 maart was er uiteraard de grote optocht door het Centrum, de weergoden waren in het begin wat somber en maar later werd het droog en heeft iedereen genoten van een geweldig mooie optocht van hoog niveua. C.V. de Heikneuters hadden de 2e prijs bij de wagens, 5e prijs bij de loopgroep, 7e prijs jeugdwagen en 11e prijs individueel. Kortom een geslaagde middag en iedereen bedankt voor hun inzet.
Op maandag was er traditioneel de kinderoptocht door Nijnsel met 15 deelnemers en daarna (kinder)Carnavalsbal in de Beckart. Op dinsdag 5 maart begonnen we met een lekkere brunch en daarna met ruim 80 personen dweilen door Papgat.
Hans en Mark werden in de tent tijdens het Dolle Bolle Bal nog bedankt door de organisatie voor hun inzamelingsactie tijdens de Noordkaap Challenge. Geweldig om te zien waar dit geld op een goede manier wordt besteed. 
Woensdag alles opruimen en donderdagavond 7 maart nog even haringhappen en nakletsen van deze fantastische tijd. 

C.V. de Heikneuters bedanken Prins Nûlleke en Adjudant Ton en hun dames Anita en Ingrid voor hun enthousiastme en geweldige bijdrage aan Carnaval 2019. Leden van C.V. de Heikneuters hebben "echt-genoten" van hun "eigen" Prins en Adjudant:
Bedankt! - het was GROOTS!

De feestneus ging eventjes af en de werkbroek aan, want een week later was al weer de mega vlooienmarkt van de Heikneuters. Vanaf donderdagavond werd er in en rondom de Beckart flink gesjouwd en gebouwd om alles klaar te hebben voor zondag 17 maart jl. Vanaf 10.00 uur gingen de deuren weer open. Het was de start van een invasie van ruim elfhonderd koopjesjagers. Zowel binnen als buiten lag het nodige uitgestald. Schoenen, lampen, spellen, boeken, kastjes, gereedschap en natuurlijk veel meer “goeie” spullen. Auto’s en busjes werden volgeladen anderen hadden genoeg aan klein tasje met dat ene artikel waar ze op zoek naar waren. Iedereen bedankt voor hun inzet en bijdrage. Kon je dit jaar niet aanwezig zijn of wil je het volgend jaar niet missen. Schrijf alvast in je agenda: zondag 29 maart 2020!

Vrijdag 22 maart is een delegatie van de Heikneuters met twee ander skôn mensen naar Roeselare in België gegaan. De bus vertrok om 17.30 vanuit Nijnsel en was s’-morgen rond 04.30u weer terug in Nijnsel. In de tussentijd hebben ze een geweldig spektakel meegemaakt tussen “den Eddy & den Wendy” . Twee vijfenzestig-plussers die streden om de titel Prins Alexander XXXV van Roeselare. Uiteindelijk werd het Eddy en mogelijk zien we hem volgend jaar in Nijnsel? Want het comité van Roeselare zijn ondertussen in vriendschap verbonden met de Heikneuters. Het was een top avond met muziek van de Kneuterkapel en veel plezier, lol en natuurlijk een biertje.na   
NIEUWS VAN FEBRUARI 2019

De Kneuterkapel van carnavalsvereniging De Heikneuters uit Nijnsel won zaterdag 17 februari 2019 de felbegeerde Blèrcup met een sprankelende uitvoering van 'I Will follow him'.

Waar een klein dorp groot in kan zijn. In Sint-Oedenrode is dat in carnavalstijd het grote aantal blaaskapellen. Op de 34ste Kapellenavond lieten zaterdagavond negen kapellen horen dat ze echt wel van toeten en blazen weten. Zouden in Papgat al die muzikanten van al die blaaskapellen muziek maken met de paplepel ingegeven hebben gekregen. Je zou het bijna denken, als je op de traditionele Kapellenavond in De Beurs de zaal vol ziet staan met alleen maar blaaskapellen. Iedere kapel herkenbaar in het eigen kleurrijke kapelkostuum. In afwachting van de komst van Prins Nûlleke Pap d'n Urste spelen de Bloasplekkers vrolijke deuntjes. Als eerste kapel spelen zij vervolgens volgens traditie zestien maten van een nummer, gevolgd door de rappe Neultuuters. ,,Dat zijn zestien snelle maten", merkt spreekstalmeester Harry Passier op. Als de prins en zijn gevolg binnen komt, is het eerste hoogtepunt van de Kapellenavond te beluisteren, als alle kapellen tegelijk Wilhelmke Pap spelen, het Rooise carnavalsvolkslied. Daar blazen ze iedereen mee omver. Dan begint de wedstrijd. Het thema dit jaar is ' back to the sixties'. Willie Rust, voorzitter van de Kapellencommissie, legt uit dat alleen het derde nummer dat gespeeld wordt, door de jury wordt beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit en uitvoering. Elke kapel heeft een jurylid afgevaardigd. Rust: ,,Het hoogste en laagste cijfer vallen af. Dan kunnen ze zichzelf niet bevoordelen of de concurrent benadelen.” Rustig zit Broer Wouters (72) te luisteren, met om zijn nek een imposante bundel aan carnavalsonderscheidingen. Hij is een van de initiatiefnemers van de Kapellenavond. Hij weet wel hoe het zit met het grote aantal kapellen. ,,Iedereen was te druk met carnaval vieren om muziek te kunnen maken. Totdat ze op de eerste Kapellenavond luisterden naar kapellen van buiten Rooi. Toen kregen ze de smaak te pakken, en wou elke club een eigen kapel. In de hoogtijdagen hadden we hier drie podia en wel zestien kapellen." Dat zijn er nu dus wat minder, maar nog altijd indrukwekkend. (tekst ED-regio)

kapellenavond      
NIEUWS VAN NOVEMBER 2018

Zaterdagavond, 17-11, is Joke v.d. Sande op de jaarlijkse feestavond van c.v. de Heikneuters uitgeroepen tot Heikneuter van het Jaar. 
Joke heeft deze titel te danken aan haar jarenlange inzet op verschillende fronten binnen de Heikneuters. Zo was ze jarenlang actief tijdens de Bonte Avonden en heeft ze al vele honderden dozen gevuld met uitgezochte vlooienmarkt spullen. Er is teveel om op te noemen wat Joke allemaal gedaan heeft tijdens haar 33 jaar lidmaatschap, maar ook haar inzet bij de kapel en humor verdienen nog wat extra aandacht. Joke, bedankt!

joke

Zaterdag 10-11-2018 werd de Neije van Papgat, Nûlleke Pluk, onthuld, Carnavalesker kan hij het niet maken, zegt hij. Samen met zijn adjudant Ton van Erp werd Prins Nûlleke Pap d'n Urste onthaald door een uitzinnige menigte in de Beurs. Nulleke klust graag in zijn vrije tijd aan de carnavalswagen samen met Ton. Zo proberen ze elk jaar samen met hun medebouwers de carnavalsoptocht in Papgat en alle Papbuiken en Papbuikinnen langs de weg iets moois te geven. Carnaval zit hun in het bloed. Nûlleke en Ton zijn echte "feestnuezen". Zo zijn ze lid van carnavalsvereniging de Heikneuters, waarmee ze elk jaar een fantastische carnaval beleven in en rondom Papgat.

Prins Nûlleke Pap d'n Urste & Adjudant Ton :
"Ongelooflijk skon!! Dat is 't in het kort gezegd. De onthulling tijdens het 11-11 bal was in één woord GEWELDIG!! Na maanden van stiekem gedoe, geheime vergaderingen en liegen tegen iedereen, zelfs je familie en vrienden was het dan eindelijk zover. Met enorme spanning en zwetende handjes stonden wij achter in de Beurs te wachten tot we dan eindelijk ons mochten laten zien aan de buitenwereld. De adrenaline gierde door onze lichamen toen we de zin hoorden:
LAAT JE HOREN!!! HIER ISSIE VUR JULLIE HET NEIJE KOPPEL... PRINS NULLEKE PAP DEN URSTE & ADJUDANT TON!!!

Wat er dan door je heen gaat is onbeschijfelijk. Die ontlading, het gejuich, het fantastische onthaal door alle aanwezigen is ies om nooit meer te vergeten. WOW, ik geniet er nog steeds van!! Wij hopen dat jullie er komend carnavalsseizoen net zoveel zin in hebben als wij. Voorlopig gaan wij genieten van alles wat nog komen gaat en wensen jullie alvast een fantastisch carnavalszeizoen toe, maar we denken dat dat ook wel goed komt want,

Aon feestneuze in Papgat gin gebrek... mi carnaval alle daog stapelgek!"

)
NIEUWS VAN SEPTEMBER 2018


De zomervakantie is voorbij en bij C.V. de Heikneuters beginnen ze alweer te denken aan Carnaval 2019.
Na een aantal maanden wat rustiger in het vaarwater te hebben gezeten, wordt midden september de jaarvergadering gehouden waar met enthousiasme alvast vooruit wordt gekeken naar het komende Carnavalsseizoen. Uiteraard is het jachtseizoen op zoek naar de nieuwe Prins en zijn Adjudant weer geopend.
Enkele Heikneuters zullen de komende weken in de avond de wegen rondom Rooi weer afstruinen op zoek naar iets verdachts.

Ondertussen zijn de diverse commissies voor betrokkenheid met de Carnaval al voor de eerste keer bij elkaar geweest. De Bonte Avond is volgend jaar voor de 33ekeer en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.
Ook het thema wat tijdens de optocht uitgebeeld gaat worden met wagen en loopgroep staat alweer in de steigers.
Uiteraard houden we u de komende maanden weer op de hoogte wat er allemaal gaat gebeuren en maken we ons langzaam op voor het eerste evenement, namelijk het 11-11 bal. 

Als u interesse heeft om lid te worden van onze vereniging om gezamenlijk met andere leden Carnaval  te omarmen, beleven en van te genieten, meld je dan bij het secretariaat (zie contact)
Ook zijn we na de vakantie weer begonnen met het ophalen van spullen voor onze vlooienmarkt, iedere eerste zaterdag van de maand. Heeft u spullen, dan kunt u zich eenvoudig aanmelden via onze website (zie contact)

 

NIEUWS VAN JULI 2018

De vakantie is in aantocht en C.V. de Heikneuters wenst iedereen een fijne zomervakantie. Geniet ervan!
Enkele Heikneuters hebben op 23 juni j.l. nog meegedaan aan de zeepkistenrace in Lieshout.
Ze zijn niet in de prijzen gevallen, maar het enthousiasme was er niet minder om.

zeepkist 1    zeepkist 2

 

NIEUWS VAN JUNI 2018

In het weekend van 8, 9 en 10 juni 2018 heeft de Kneuterkapel hun 33 jarige jubileum gevierd. Op de mooie locatie, Het Brabants Gevoel in Eerde, hebben zij een geweldig weekend beleeft. Vanuit Nijnsel via een toeristische route met tractor en huifkarren werden ze naar de locatie gebracht, wat voor vele nog een onbekende bestemming was. Bij aankomst op vrijdagavond stond er taart klaar voor de “feestvierders” en de avond werd vermaakt met een quiz, drank, vuurkorf en veel gezelligheid.
Zaterdagochtend werden de benen gestrekt met een geocaching-tocht in de omgeving en na de lunch moesten diverse groepen een promotie filmpje maken waarbij ieders lachspieren goed werden gebruikt. Uiteraard werden de creaties ’s-avonds digitaal vertoond. De avond werd ingezet door een “Rond de wereld quiz met 30 vragen” en uiteraard werd deze avond ingevuld met veel gezelligheid, BBQ, klets, hapjes en drank.

Op zondagochtend werd alles opgeruimd en werden ze door een "feestrit"- bus opgehaald om de gehele middag muziek te maken in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Met prachtig zonnig weer, volle terrassen en veel gezelligheid werd het weekend muzikaal afgesloten. De Kneuterkapel kan terug kijken op een zeer geslaagd, zonnig, gezellig, samenhorig en enthousiast weekend.

Tijdens dit weekend hebben ze afscheid genomen van Bert en Maria Foolen als muzikanten bij hun kapel. Vernoemingswaardig is dat zij beide (Maria bijna) 33 jaar, dus van het begin af aan, lid zijn van de Kneuterkapel. Een laatste toegift bij de bus was voor hen dan ook zeer verdiend.

De Kneuterkapel heeft nu vakantie en eind augustus starten de repetities weer voor het volgende seizoen.

optreden     bm

NIEUWS VAN MAART 2018

De Carnaval is weer voorbij. Even een korte terugblik op alles wat we de afgelopen weken weer meegemaakt hebben. 
Allereerst twee schitterende Bonte Avonden met artiesten van eigen bodem die elk jaar weer alles uit de kast halen om vele mensen een geweldige avond te bezorgen. Ook dit jaar is dat weer gelukt. Alle deelnemers ontzettend bedankt.
Op vrijdagavond warende Prins en zijn Adjudant Sander met zijn gevolg te gast wat altijd weer sfeer verhogend werkt. Ook was er een delegatie uit het Belgische Roesselaere aanwezig die een paar dagen te gast waren bij CV De Heikneuters. En inmiddels zijn wij weer op 2 maart j.l. bij hen op bezoek geweest. Een leuke uitwisseling op deze manier om ook de carnavalsgebruiken bij onze zuiderburen eens mee te maken.

Carnaval Weekend  2018.
Op vrijdagmorgen heeft onze Kneuterkapel Prins Ton Pap III vergezeld tijdens zijn bezoek aan de scholen en Zorgcentrum Odendael. Dat is elk jaar een gezellige vaste prik. En 's-avonds door naar de Boskant voor het dans(mariekes)toernooi.
Dan het carnavalsweekend. Op zaterdagavond hebben we verschillende bevriende clubs bezocht en daarna in Papgat de avond afgesloten. Zondag is het hoogtepunt voor alle carnavalsclubs: De optocht in Rooi.
Het weer was redelijk en de optocht had dit jaar een andere route. Rond 15.30 u was alles weer terug in het centrum en was het wachten op de uitslag. De Heikneuters hadden op verschillende onderdelen ingeschreven met allemaal in de trant van “Carnaval gaat goed bevallen” en namen de nodige prijzen weer mee naar Nijnsel. Bij de Grote Groepen werd de 1e prijs behaald, Wagens 2e prijs, Wagens van de jeugd 5e prijs en bij de Individuelen ook nog een 6e prijs. Maar de meest begeerde publieksprijs ging voor het 3e achtereenvolgende jaar mee naar Nijnsel en dat wil zeggen dat die definitief ook in Nijnsel blijft . De kers op de taart. Het resultaat mocht er weer zijn.
Dan komen we aan bij de maandag. Dan gaan we altijd even naar het struifconcert van de Narrekap. Om 14.00u vertrok weer de kinderoptocht door Nijnsel met mooie creaties van onze jeugdige Heikneuters en Heikneuterinnekes. Na de optocht was er een kindermiddag in het Kneuterhol voor de allerkleinsten met een optreden van Luuks Poppenkast. In de grote zaal konden de ouderen gezellig carnavallen met veel blaasmuziek die bezoekende carnavalsclubs uit Papgat met zich meebrachten. Het was een volle Beckart en iedereen kwam aan zijn trekken.
De laatste dag van carnaval beginnen we met een brunch en daarna met een volle dubbeldekker op kroegentocht. Wederom een geslaagde laatste carnavalsdag. 
Tegen twaalf uur werd Willemke Pap met veel geknetter in de brand gestoken en Carnaval 2018 was ten einde. Op donderdagavond alles afgesloten met het traditionele haringhappen en we kunnen terugzien op wederom een zeer geslaagd carnavalsweekend.

We zijn nu weer terug op aarde en moeten weer aan de bak om onze Vlooienmarkt op 25 maart a.s. voor te bereiden. Dat is altijd een hele klus maar de kas moet ook weer gespekt worden en ook voor deze activiteit wordt de medewerking van alle Heikneuters gevraagd. 
De vlooienmarkt gaat op zondag 25 maart om 10.00 u van start en sluit om 14.00.u
Dat is maar vier uurtjes zult U zeggen maar wel vier dagen voorbereiding om maar niet te spreken van het sorteerwerk en het ophalen van de vlooien het gehele jaar door.  Maar we gaan er weer voor en hopen heel veel bezoekers te mogen ontvangen. Er zijn weer spullen genoeg en allemaal goed verkoopbaar. Daar zorgen onze sorteerders wel voor. 


Inmiddels hebben we ook weer onze eerste ledenvergadering achter de rug en dan komen we bij het Paaskaarten van vrijdag 30 maart. Ook daar is iedereen van harte welkom. Er kan gerikt en gejokerd worden. Er zijn weer mooie prijzen beschikbaar. Inschrijven kan vanaf 19.45 u. a € 2, p.p.
Iedereen bedankt voor al het werk dat verzet is. Het is niet voor niets geweest.


NIEUWS VAN JANUARI 2018

Het carnavalsweekend nadert met rasse schreden en CV De Heikneuters is dan ook hard aan het werk om er weer een geweldig weekend van te maken. Er wordt gewerkt aan een wagen, een jeugdwagen en loopgroep, die zeker weer het bekijken waard is als 11 februari a.s. weer de optocht door Papgat gaat trekken.
De Kapellenavond, de Jeugdprinsenzitting en Prinsenzittingen in Papgat zitten er al weer op en het moet gezegd worden dat Nijnsel een groot aandeel in deze zittingen heeft gehad. Niet minder dan 7x was er een optreden waar aan mensen uit Nijnsel deelnamen. En veel van deze deelnemers doen natuurlijk mee aan onze Bonte Avonden.

Wat het carnavalsweekend betreft hebben we weer een druk programma voor de boeg, waarvan de zondag weer het hoogtepunt moet worden in de optocht in Papgat. Het thema is dit jaar “ Carnaval is goed bevallen.” Een ludiek thema en een mooie titel waar we alle kanten mee op kunnen. Bent u nieuwsgierig geworden, zorg dan dat u om 12.49 u in Papgat bent. Na afloop van de optocht, vanaf 16.00u  is de Beckart open en is iedereen welkom om even na te praten en de uitslag af te wachten. Tussen 18.00u en 20.00u  is er een frietkar aanwezig.
 Verder is natuurlijk Carnavalsmaandag iedereen van harte welkom om de kinderoptocht te komen bekijken. Onze jeugdwagen zal daar ook meerijden. Daarna kinderbal in het Kneuterhol. In de grote zaal verwachten we heel veel carnavalsclubs die Nijnsel even komen bezoeken inclusief Prins Ton met zijn gevolg. De belangrijkste data van het carnavalsprogramma om te noteren. We gaan er weer een paar mooie dagen van maken.

Als de Carnaval weer voorbij is, staat er weer een groot evenement voor ons voor de deur en wel onze jaarlijkse vlooienmarkt. Deze vindt dit jaar plaats op zondag 25 maart. Noteert u deze datum vast in uw agenda. Daar komen we nog op terug.

Tot zover CV De Heikneuters die u allen een hele gezellige Carnaval toewenst en hopelijk komen we elkaar op een van deze dagen tegen. We wensen Prins Ton Pap d’n derde, zijn Adjudant Sander, Jeugdprins Moreno en zijn Adjudante Guusje een geweldige carnaval toe.

 

NIEUWS VAN NOVEMBER 2017

Op 18 november j.l. heeft onze jaarlijkse feestavond plaatsgevonden,waar de Heikneuter van het jaar bekend is gemaakt. Dit jaar is die eer toebedeeld aan Ton van Erp.
Ton is het technische brein in de commissie wagenbouw en verricht bovendien overal hand- en spandiensten binnen onze vereniging. Hij is op een ludieke wijze in het zonnetje gezet door Sinterklaas in de persoon van Fons Laenen (de Heikneuter van vorig jaar).
Ton van harte gefeliciteerd en dik verdiend.

Ook zijn er die avond niet minder dan 10 leden gehuldigd die 11 jaar lid zijn van C.V. De Heikneuters. Laura en Monique van Zoggel, Wil en Tonny Maas, Eugene en Sandra Willems, Noor en Carlo van Kessel , Linda van Heesch en Vera v.d. Tillaart werden gedecoreerd en allen kregen een persoonlijke toespraak van voorzitter Carlo van Kessel, zelf ook een van de jubilarissen. Allemaal van harte gefeliciteerd.
Als klap op de vuurpijl werd Jan v.d. Koevering gehuldigd, die niet minder dan 55 jaar lid is. Hij heeft de Heikneuters van het prille begin meegemaakt en op alle fronten zijn verdiensten bewezen. Ook Jan gefeliciteerd.

Nu gaan we  ons weer focussen op Carnaval 2018. Er wordt momenteel volop gebouwd en gewerkt aan loopgroep en wagen en ook de artiesten voor de Bonte Avonden zijn al weer druk bezig om hun act voor te bereiden.


Ton van erp     

NIEUWS VAN OKTOBER 2017

De zomervakantie is voorbij en langzaam gaan de neuzen van de Heikneuters richting Carnaval. De tips van de Nije staan alweer in de MooiRooikrant dus het jachtseizoen is weer geopend. Ook C.V. de Heikneuters is alweer in voorbereiding voor hun eigen carnavalsprogramma.
Eerst zijn de Heikneuters op zondag 10 september jl. een uitdaging aangegaan met Carnavalsvereniging de Narrekap uit Rooi. Tijdens hun jubileum, afgelopen Carnaval, hebben de Heikneuters de Narrekappen uitgedaagd om een bijna 44 jaar geleden gewonnen voetbalwedstrijd te revancheren. Uiteindelijk is het een gezellige middag geworden vanwege een gezamenlijke fietstocht en een levend-tafelvoetbal-spel. Uitslag onbeslist, dus volgend jaar herkansing.
Op zaterdag 14 oktober a.s. verzorgt de Kneuterkapel van C.V. de Heikneuters voor de derde keer een kapellenavond, genaamd ’t Vurproefke, in de Beckart. Vanaf 19.45 uur zullen ongeveer 13/ 14 kapellen de gehele avond, verdeeld over twee zalen, hun muziek ten gehore brengen. Kom gerust met zijn alle luisteren, want het wordt wederom een gezellige avond.
Vervolgens kruipen we langzaam naar 11-11, de dag dat de nieuwe Prins van Papgat wordt onthuld. Een spannend moment daar letterlijk het startschot wordt gegeven van een nieuw carnaval seizoen. Een week later is de gebruikelijke feestavond van de vereniging en op zondag naar de receptie van de nieuwe Prins van Papgat.
De komende tijd staat in het teken van veel voorbereiden en langzaam komen we weer uit onze schulp te voorschijn.  In de maand oktober gaan leden van C.V. de Heikneuters weer advertenties ophalen in Nijnsel voor de Carnavalskrant de Papbuik. De opbrengst komt ten goede aan de Carnavalsoptocht in Rooi en activiteiten voor jongeren en ouderen tijdens de Carnaval namens Stichting Papgat. Ook start in november de clubkascampagne van de Rabobank weer. Bent u lid van de Rabobank denk bij het stemmen ook aan de Nijnselse Carnavalsvereniging, zodat we op maandagmiddag een mooie kinderoptocht en kindermiddag kunnen organiseren.


NIEUWS VAN APRIL 2017

De drukste periode is weer voorbij bij CV De Heikneuters. We zijn met heel de verenigig weer erg druk bezig geweest met het organiseren van onze Mega Vlooienmarkt op zondag 2 april jl. En met succes.  Bijna 1100 bezoekers kwamen een kijkje nemen en weinig mensen die niet met een koopje huiswaarts gingen. We kunnen weer op een heel geslaagd evenement terugzien, wat niet in de laatste plaats te danken is aan onze “sorteer dames en heren” die dat elk jaar weer voortreffelijk doen. Zij zijn er het hele jaar mee bezig en het resultaat is er dan ook naar. Chapeau. Ook alle medewerkers die ons die dag geholpen hebben al of niet lid van de Heikneuters, heel eg bedankt. Ook deze mensen hebben we heel hard nodig. Zonder voldoende personeel wordt het heel moeilijk om een goede markt te draaien. Een paar uur later na het sluiten van de markt was alles weer opgeruimd en werd er nog  gezellig nagepraat met een hapje en een drankje . Al met al was het weer een succesvolle vlooienmarkt. Allemaal weer graag tot volgend jaar.

Ook het paaskaarten is weer goed bezocht. Op vrijdag 14 april jl. kon er weer gerikt en gejokerd worden voor mooie prijzen. Er was een mooie opkomst met fanatieke kaarters en de prijzen werden verdeelld. Iedereen weer heel hartelijk bedankt voor jullie deelname. 

Al is de carnaval al weer een paar maanden voorbij , we hebben dus niet stil gezeten. En het volgende evenement staat al weer voor de deur. Op zaterdag 13 mei a.s. heeft de activiteitencommissie een familiedag gepland voor alle Heikneuters jong en oud. 

Op 28 mei a.s. gaat de Kneuterkapel naar Vorstenbosch om daar een optreden te verzorgen. Vanaf 12.00 u zijn ze daar te beluisteren. Vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom. Verder worden er elke eerste zaterdag van de maand weer spullen opgehaald voor de vlooienmarkt van volgend jaar.

vlooi2017

NIEUWS VAN MAART 2017

De Carnaval is weer voorbij, even een korte terugblik op alles wat we de afgelopen weken weer meegemaakt hebben. 
Allereerst twee schitterende Bonte Avonden met artiesten van eigen bodem die elk jaar weer alles uit de kast halen om vele mensen een geweldige Bonte Avond te bezorgen. Ook dit jaar is dat weer gelukt. Er waren een paar nieuwe deelnemers met schitterende acts wat weer veel vertrouwen geeft voor de toekomst. Wat hebben we toch een talent in Nijnsel. Want let wel het zijn bijna allemaal Nijnselse artiesten die dit voor elkaar boksen. Complimenten aan de organisatie en regie die alles weer goed voor elkaar hadden. Op zaterdagavond waren Prins Frits  Pap d’n Urste  met zijn gevolg te gast wat altijd weer sfeer verhogend werkt. Alle deelnemers ontzettend bedankt voor jullie inbreng en namens iedereen die aanwezig was heel  graag tot volgend jaar. 
Het weekend daarvoor heeft onze Kneuterkapel ook nog deelgenomen aan de kapellenavond met als inzet de Blèrcup. Wederom een heel gezellige en muzikale avond.

Carnaval 2017.
Op vrijdagmorgen heeft onze Kneuterkapel Prins Frits Pap vergezeld tijdens zijn bezoek aan de basisscholen, Meerschot en Zorgcentrum Odendael. Dat is elk jaar vaste prik. Op vrijdagavond wordt in de Boskant het dansmariekes toernooi gehouden. Ook de Heikneuters doen daar aan mee. Dit jaar wederom met een grote groep dames die daar hun beste beentje(s) voor gezet hebben. Het was een mooi optreden.
Op zaterdagavond was er carnavalsbal in de Beckart en op zondag het hoogtepunt voor alle carnavalsclubs: De optocht in Rooi. Het weer was redelijk en de optocht vertrok keurig op tijd. Echter hier en daar waren er wat obstakels met het gevolg dat er gedemonteerd en weer gemonteerd moest worden aan verschillende wagens zodat de duur van de optocht wel extreem lang was dit jaar. Maar het was wel een schitterende optocht.
Het resultaat mocht er echter wel zijn. CV De Heikneuters behaalde met de titel: ”Mi d’n urste prins van Meierijstad hi Papgat de touwtjes in handen”, evenals vorig jaar de eerste prijs bij de wagens en kreeg zoveel waardering dat ook de publieksprijs wederom werd toegekend aan de Heikneuters. Wat een ontlading en een geweldige stimulans voor de wagenbouwers die er maanden aan bezig zijn geweest.Ook de loopgroep viel in de prijzen. De 7de prijs voor hun uitvoering: “Di sloa nerges op”.  De concurrentie was heel groot in deze categorie. Dank aan iedereen die in welke vorm dan ook aan zowel wagen als loopgroep meegewerkt heeft.

Dan komen we aan bij de Maandag. Dan gaan we altijd even naar het struifconcert van de Narrekap, daarna de kinderoptocht, in Nijnsel. Er waren weer 12 deelnemende groepen, wagens en individuelen. Een kleurrijke en mooie optocht door de straten van Nijnsel voorafgegaan door de kneuterkapel. Na de optocht was er weer een kindermiddag in Ut Kneuterhol voor de allerkleinsten. Er was een leuk optreden van goochelaar Charly waar de kinderen geboeid naar hebben zitten kijken. Er werd volop muziek gedraaid en iedereen kon uit zijn bol gaan. In de grote zaal konden de ouders gezellig carnavallen met veel blaasmuziek die bezoekende carnavalsclubs uit Papgat met zich mee brachten. Het was weer een volle Beckart en iedereen kwam aan zijn trekken. De laatste dag van carnaval, de dinsdag, wordt begonnen met een lekkere brunch zodat alle Heikneuters een goede basis voor de kroegentocht kunnen kweken. Wederom een volle grote zaal met bijna negentig deelnemers aan de brunch uitstekend verzorgd door onze afdeling catering. Daarna met een volle dubbeldekker op kroegentocht. 

Tegen twaalf uur werd Willemke Pap met veel geknetter in de brand gestoken en Carnaval 2017 was ten einde. Op donderdagavond alles afgesloten met het traditionele haringhappen en we kunnen terugzien op een zeer geslaagd carnavalsweekend.
We zijn nu weer terug op aarde en we moeten weer aan de bak om onze vlooienmarkt voor te bereiden. De vlooienmarkt gaat op zondag 2 April om 10.00 u van start en sluit om 14.00.u. Zet het vast in uw agenda.

 


NIEUWS VAN FEBRUARI 2017

Het carnavalsweekend nadert weer met rasse schreden en CV De Heikneuters is dan ook hard aan het werk om er weer een geweldig weekend van te maken.
Carnaval 2016 was in een woord fantastisch met als hoogtepunt de optocht in Rooi waar we met meer dan 100 leden aan hebben deelgenomen wegens ons 55 jarig jubileum. Dat zal dit jaar wel wat minder zijn, maar niettemin wordt er weer gewerkt aan een wagen en loopgroep, die zeker het bekijken waard is, als 26 februari a.s. weer de optocht door Papgat gaat trekken.
Maar voordat het zover is, worden er in het weekend daarvoor weer twee schitterende Bonte Avonden georganiseerd die zeer zeker het bekijken waard zijn. Met verschillende nieuwe deelnemers gaan we deze avonden verzorgen. Dus dat wordt weer volop genieten.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij bakkerij v.d. Eertwegh of telefonisch te bestellen bij Piet van Erp (tel 472654 of 06-20078145). Zorg ervoor dat u tijdig kaartjes reserveert want op = op.
De avonden vinden zoals gewoonlijk plaats in Ontmoetingscentrum de Beckart op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari. We gaan er weer een paar mooie dagen van maken.
Als de Carnaval weer voorbij is staat er weer een groot evenement voor ons voor de deur en wel onze  jaarlijkse Vlooienmarkt. Deze vindt dit jaar plaats op Zondag 2 April 2017. Noteert u deze datum vast in uw agenda.

 

NIEUWS VAN JANUARI 2017

Zondag 15 januari heeft C.V. de Heikneuters de titel “ Ridder in de Orde van Papgat “ geschonken aan Willem Steenbakkers. 
Met een serenade van de Kneuterkapel en enkele leden werd Willem thuis verrast. Een titel die de Heikneuters hadden gewonnen tijdens de Titelveiling jl.
Willem verzorgt al jaren de verlichting tijdens de Bonte Avonden in Nijnsel, maar ook de receptie van het 55 jarig jubileum verleden jaar, werd door hem voorzien van de juiste lampen. De naam Papgat doet hij eer aan, daar hij  o.a. de Prinsenzittingen voorziet van de juiste verlichting.
Namens alle Heikneuters feliciteren wij Willem met deze welverdiende titel.

Willem 1    

 

NIEUWS VAN DECEMBER 2016

Op zaterdag 19 november jl. was de jaarlijkse feestavond voor de leden. Dit jaar in een iets andere opzet als andere jaren. Iedereen moest aan de bak voor een stevige kwis van 55 jaar Heikneuters. Goed georganiseerd door een gedeelte van het bestuur en deze viel bij de leden dan ook erg in de smaak. Ook werden op deze avond verschillende leden in het zonnetje gezet die respectievelijk 11, 22 of 33 jaar lid waren. Zij werden door de voorzitter Carlo van Kessel in de vorm van een Sinterklaasgedicht toegesproken en bedankt en gedecoreerd voor al hun verdienste. 
Ook werd de Heikneuter van het jaar bekend gemaakt en dit jaar viel die eer te beurt aan Fons Laenen. De Heikneuter van vorig jaar, Esther v.d. Heijden, noemde Fons in haar toespraak een veelzijdig persoon en van zijn diensten hebben C.V. De Heikneuters dan ook al veel gebruik gemaakt. Met name tijdens onze jaarlijkse fietstocht verscheen Fons altijd wel ergens onderweg met een ludieke opdracht. Ook Willemke Pap is meerdere malen door hem gebouwd. Fons was met vakantie en via Skype werd hij verrast en gefeliciteerd. Op 27 november hebben bestuur, leden  en de Kneuterkapel hem een serenade gebracht. Proficiat!

Ook werd er op deze avond het fotoboek 55 jaar Heikneuters, wat gemaakt is door Rene van den Biggelaar, gepresenteerd. Een mooie verzameling van heel veel Heikneuter-hoogtepunten. Onze oudste leden (55 jaar Heikneuter) zoals Betsie der Kinderen en Maria Foolen konden er geen genoeg van krijgen.
De laatste bijeenkomst dit jaar voor al onze leden is de Oliebollenrepetitie op donderdag 29 december a.s. Er worden deze avond weer volop oliebollen gebakken en de Kneuterkapel luistert e.e.a. even op.

Rest ons nog om iedereen namens bestuur en leden een Heel Gelukkig Kerstfeest te wensen en Alle Goeds voor 2017!

betsie                          fons


NIEUWS VAN SEPTEMBER 2016

De vakantie is weer voorbij en C.V. De Heikneuters is al weer volop in touw om het afsluitingsweekend van het Jubileumjaar tot een succes te maken.
In de jaarvergadering van 7 september jl. hebben we afscheid genomen van twee bestuursleden n.l. Corien Steenbakkers en Hans van der Heijden. Met een aandenken voor respectievelijk 14 jaar bestuurs lief en leed  voor Corien en 6 jaar voor Hans werden beide op passende wijze met de bijbehorende lovende woorden in het zonnetje gezet. Hun functies werden ingenomen door Ed Steenbakkers en Linda van Heesch. We wensen hen daarbij heel veel succes.

Het feestweekend staat voor de deur en daar komt weer een heleboel werk bij kijken. Heel veel Heikneuters moeten het hele weekend ingezet worden om alles op rolletjes te laten verlopen. We hopen vele Nijnselse mensen maar ook daar buiten op een dezer dagen tegen te komen. Er is voor elk wat wils. Op vrijdag een ouderwetse gezellige dansavond met live muziek, entree is gratis. Op zaterdagmiddag een vossenjacht voor de jeugd en ‘s avonds  Q Music - The Foute Party. Dat wordt een grote happening. Hiervoor is de verkoop van de entreekaarten al volop aan de gang. De kaarten zijn via de website: www.de-heikneuters.nl  te bestellen.  Indien niet uitverkocht, is ook  verkoop  aan de zaal nog mogelijk. Op zondagmiddag het Levend-Tafel-Voetbal waaraan iedereen in groepsverband kan deelnemen. We hopen er met zijn allen weer een knetterend weekend van te maken en gaan daarna weer vol frisse moed aan het nieuwe carnavalsseizoen beginnen.

Op 8 Oktober a.s. heeft onze Kneuterkapel voor het tweede jaar” Ut Vurproefke” weer  gepland. Wegens het grote succes van vorig jaar was dit zeker voor herhaling vatbaar. De hele avond  treden er kapellen uit de hele regio op die allemaal 2x een blok muziek maken. Ze proberen allemaal hun populairste nummers te brengen en het is een gegarandeerd muzikaal feestje voor iedereen, entree is gratis. Aanvang 20.00 uur in de Beckart.

Op zaterdag 12 November start weer het nieuwe carnavalsseizoen en wordt de nieuwe Hoogheid weer bekend gemaakt tijdens het 11-11 bal.  Hier wordt iedereen  van harte uitgenodigd en het zal ons weer benieuwen wie dit jaar de kar gaat trekken. Alle Commissies gaan dan weer langzamerhand aan het werk met loopgroep, wagen etc. Er zijn al weer volop ideeën voor het komende carnaval en hier komen we in een later stadium zeker weer op terug.Q-MUSIC THE FOUTE PARTY! 2016

Q-music komt naar Nijnsel. Zaterdag 24 september aanstaande. Het gehele feestweekend staat op de agenda en op FEESTWEEKEND (in de balk boven).
Kaarten zijn online al te bestellen. Zorg dat je erbij bent.

 

NIEUWS VAN JULI 2016

De leden an de Kneuterkapel hebben weer een paar succesvolle optredens afgerond; o.a. tijdens het weekend Zijtaard biedt meer van 19 juni jl. en op 25 juni in Goirle. Ook op 20 juli gaven ze act de présence tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Dat was een nieuw item in hun optredens. De Nijmeegse vierdaagse leent zich daar natuurlijk uitermate voor en het was geweldig om daar de wanderlaars een muzikale opkikker te geven. Zij hebben dit gedaan op verzoek (en gezamenlijk) met de Blaosplekker van C.V. de Plekkers, onze bevriende carnavalsclub uit Rooi (Papgat). Zie ook onze facebook pagina van de Kneuterkapel!

Elk jaar tijdens de jaarmarkt in Rooi sluiten de kapelleden het seizoen af en dit jaar hebben ze dat op een zeer ludieke wijze gedaan. Misschien heeft iemand ze wel gezien. Ze hadden namelijk Crazy88 gedaan en moesten achtentachtig opdrachten uitvoeren zoals bijvoorbeeld een selfie maken met een kassière, over een zebrapad kruipen of praten met een boom. Je kon het zo gek niet bedenken of het zat in een opdracht. De muzikanten zijn allemaal fanatiek bezig geweest en hebben veel foto's gemaakt. De avond werd afgesloten met een bingo om mooie prijzen. Al met al weer een gezellige jaarafsluiting.
Verder is de Kneuterkapel doende om een vervolg te organiseren op Ut Vurproefke dat vorig jaar met veel succes voor de eerste maal op het programma heeft gestaan. Noteer vast de datum zaterdag 8 oktober 2016 vanaf 20.00 uur inde Beckart te Nijnsel. (zie ook de agenda)


NIEUWS VAN JUNI 2016

Het loopt tegen de zomervakantie en dan zet CV De Heikneuters alles even op een lager pitje. Heel even maar, want na de vakantie komen we weer uitgebreid terug op ons Jubileumweekend van 23, 24 en 25 september a.s. Dat weekend sluiten de Heikneuters het jubileumjaar af waarin ze hun 55 jarig bestaan hebben gevierd.
Onze Kneuterkapel heeft echter niet stil gezeten en hebben weer verschillende optredens achter de rug.
Op 24 April j.l. hebben ze tijdens het 35-jarig bestaan van de Ollandse Dorpskapel weer van zich laten horen en zaterdagavond 7 Mei waren ze een van de toppers van de reünie met kapellen uit de regio die de Roosdoncker Muzikanten hadden georganiseerd in De Vriendschap. Ook waren twee van onze oprichters van 55 jaar geleden, n.l Maria en Bert Foolen op 18 Mei jl. 50 jaar getrouwd en uiteraard heeft de Kneuterkapel daar een klinkende serenade gebracht.

Onze kapel heeft nog een paar leuke optredens op hun programma staan:
Op zondag 19 juni a.s zijn ze te gast bij Zijtaart Biedt Meer en uiteraard zullen ze daar weer een spetterend optreden verzorgen. Mocht U naar Zijtaart togen dan zult U ze zeker horen. Aanvang vanaf 13.00 u.
Op zaterdag 25 juni geven ze een prive feest een muzikale invulling in Goirle.
En tot slot gaan ze naar de 4 Daagse in Nijmegen op woensdag 20 juli om daar de wandelaars een muzikaal hart onder de riem te steken. 
Dus wat dat betreft is het nog geen vakantie voor de Kneuterkapel. Verder wordt het Vurproefke, dat vorig jaar een groot succes was, voor de 2de keer georganiseerd en wel op zaterdag 8 Oktober a.s. 

Namens CV De Heikneuters een hele fijne vakantie gewenst en allemaal gezond weer terug.


NIEUWS VAN APRIL 2016

Het is weer even rustig bij CV De Heikneuters en dat mag ook wel. We zijn  sinds de carnaval nog steeds actief geweest. Onze carnavalswagen die in Sint Oedenrode een eerste prijs behaalde heeft op halfvasten zondag in Oss een mooie 7 de prijs gescoord. Gefeliciteerd! Diezelfde dag heeft de Kneuterkapel een heel mooi optreden verzorgd bij Mieke Vingerhoedts in Oirschot. Ook hebben we weer een gezellige kaartavond georganiseerd op vrijdag 25 maart j.l., we hebben dus niet stil gezeten.
We hadden weer een mooie opkomst voor het  “paaskaarten”  en er  werd fanatiek  gerikt en gejokerd om de prijzen. Iedereen weer heel hartelijk bedankt voor jullie deelname.

Een week later stond onze Mega Vlooienmarkt voor de deur. Dat is altijd een hele organisatie. Daar wordt op donderdagavond al mee gestart om op zondagmorgen alles in orde te hebben. Dat vergt het weekend veel tijd en werk van heel veel Heikneuters. En dan hebben we het nog niet over het sorteren en ophalen wat het hele jaar gebeurd anders was het op deze manier ook onmogelijk. En als het dan zover is dat de markt geopend wordt zijn er ook veel mensen buiten de club die hun medewerking verlenen door de spullen mee te verkopen. Elk jaar hebben we zo’n 80 tot 90 mensen nodig. En als er dan meer dan 1000 bezoekers geteld worden dan is het zonder meer geslaagd.
Om 14.00 u als de Markt sluit wordt er opgeruimd en rond 16.00 u is de Beckart weer spik en span en zeggen we chapeau allemaal. Vanaf deze weg willen we dan ook alle mensen bedanken die hun steentje daar aan hebben bijgedragen en het bestuur hoopt dan ook dat ze volgend jaar weer van de partij zullen zijn, want we hebben ze heel hard nodig en zijn er heel erg blij mee.
Het is ook niet voor niets geweest en we hebben weer een mooi bedrag bij elkaar gewerkt voor het maken van o.a . loopgroep en wagen voor Carnaval 2017 en het organiseren van de kindermiddag,  Bonte Avonden etc. Namens CV De Heikneuters nogmaals iedereen bedankt.

Verder zijn er weer een paar optredens van de Kneuterkapel  gepland;
Op 24 April  spelen ze  vanaf 13.00 u in  in Olland  tijdens het 35 jarig jubileum van de Dorpskapel en op Zaterdag 7 mei a.s. zitten ze in De Vriendschap in de boskant.  Vanaf 20.00 u zijn ze daar te beluisteren samen met nog andere collega muzikanten.  Vanzelfsprekend is iedereen daar van harte welkom.


NIEUWS VAN MAART 2016


De Carnaval is weer voorbij. Even een korte terugblik op alles wat we de afgelopen weken weer meegemaakt hebben.
Allereerst twee schitterende Bonte Avonden met artiesten van eigen bodem die elk jaar weer alles uit de kast halen om een paar honderd mensen een geweldige Bonte Avond te bezorgen. Het is de commissie gelukt om weer een aantrekkelijk programma met zang, dans, muziek, tonpraat en samenspraak op de planken te brengen.  En dat voor het 30ste jaar.ochten er mensen zijn die volgend jaar ook eens graag met vrienden of in verenigingsverband mee zouden willen doen, dan houdt de commissie zich zeker aanbevolen. Nieuw talent is altijd welkom en er liggen nog genoeg ideeën op de plank. De commissie gaat daar dan ook naarstig naar op zoek.

Op vrijdagavond waren Prins Maarten Pap d’n Urste met zijn gevolg te gast evenals het Thema-Bruidspaar Anna Honeypot en Lies out of  the closet met hun familie die een groot gedeelte van de Beckart roze kleurden. De sfeer was meteen gezet en de bezoekers hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut. Alle deelnemers ontzettend bedankt voor jullie inbreng en namens iedereen die aanwezig was heel graag tot volgend jaar.
Het weekend daarvoor heeft onze Kneuterkapel ook nog deelgenomen aan de kapellenavond met als inzet de Blèrcup. Met het lied “De kleuren van Papgat” gooide men hoge ogen. Goed gebracht en gezongen door Eugene Willems en Jos van Heesch en men deelde de tweede plaats. Een mooi carnavalsnummer dat later weer werd aangepast door de kleuren van Papgat te vervangen voor het Rood en Blauw. Het is nog meermalen gespeeld en gezongen tijdens de Bonte Avonden, de optocht en de kroegentocht.  
Carnaval weekend  2016.
Op vrijdagmorgen heeft onze Kneuterkapel  weer Prins Maarten vergezeld tijdens zijn bezoek aan de scholen en Zorgcentrum Odendael. Dat is elk jaar vaste prik. Op vrijdagavond wordt in de Boskant het Dansmariekes toernooi gehouden. Ook de Heikneuters doen daar aan mee. Dit jaar met een grote groep dames die daar hun beste beentje(s) voor gezet hebben en tot ieders verrassing hebben ook een aantal mannelijke Heikneuters daar aan deelgenomen. Op het Gemeentehuis werd s ’middags de Sleutel overhandigd en Willemke Pap, dit jaar  door de Heikneuters gemaakt, onthuld.
Zaterdagavond was de Beckart weer lekker vol tijdens het Pulle-Vulle-Friet-Feest en dan op naar zondag, het hoogtepunt van Carnaval. De weergoden waren ons goedgezind. Er was wel wat wind maar er scheen een zonnetje en ondanks barre voorspellingen was het verder top. Rond de middag togen alle deelnemers richting markt in Sint Oedenrode en om 12.49 u werd het startsein gegeven. Wat zag het er allemaal schitterend uit. Alle Heikneuters met een rode en blauwe 55 op hun wangen geschilderd en gekleed in Rood en Blauw  namen een groot deel van de optocht in beslag, het werd een feestje.  Als je het rood/blauwe virus nog niet onder de leden had dan kreeg je het nu wel. 
Onze jubilarissen voorop in een geheel aangepaste cabriolet bijgestaan door kinderen en kleinkinderen kregen al veel bijval. Zij waren ”het rood en blauw al 55 jaor trouw”. Daarna volgde onze Kneuterkapel met “Alles drejt um Willemke Pap”. Daarachter kwamen de jongste kneuters met “55 jaor Heikneuters ten top, nieuwe lichting in de  dop” weer gevolgd door de loopgroep met “ 55 jaor fist in de tent”  en vooraf gegaan door onze kleine en grote Kneuterdurskes. De tent werd telkens gevormd door acht Heikneuters d.m.v. acht stroken stof natuurlijk in de kleuren rood en blauw.  Er werden drankjes uitgedeeld en het was feest. Na onze feesttent volgde “het groot“ van de Heikneuters. Hun titel was  “Mi rood en blauw bloed witte hoe ge carnavalle moet”. Een mooie reverence werd om de paar meter gemaakt voor hare hoogheid die op haar troon zetelde. Ze wuifde iedereen heel discreet toe.
Het klapstuk van onze Heikneuteroptocht werd gevormd door onze wagen “55 jaor top we vatte er inne op “. Er werden ook letterlijk personen opgevat en in de boeien geslagen, interactie met het publiek. Het was van het begin tot het einde top. Meer dan 100 meter optocht in rood en blauw met als resultaat de aller mooiste prijs, namelijk de Publieksprijs.  Daaruit spreekt de waardering van het publiek en daar doe je het voor.
Dan komen we aan bij de maandag. We gaan altijd even naar het struifconcert van de Narrekap en daarna de kinderoptocht. Er waren weer 15 deelnemende groepen, wagens en individuelen. Altijd mooi om te zien en ook die dag waren de weergoden ons goed gezind. Een kleurrijke en mooie optocht door de straten van Nijnsel voorafgegaan door de Kneuterkapel. Na de optocht was er weer een kindermiddag in het Kneuterhol voor de allerkleinsten wat versierd was met mooie tekeningen, feestelijk gekleurd en ingeleverd door de kinderen. Er was een  leuk optreden van een goochelaar waar de kinderen geboeid naar hebben zitten kijken. Er werd volop muziek gedraaid en iedereen kon uit zijn bol gaan. In de grote zaal konden de ouders gezellig carnavallen met veel blaasmuziek die bezoekende carnavalsclubs uit Papgat met zich mee brachten.
De laatste dag van carnaval, dinsdag, werd begonnen met een lekkere brunch, een volle grote zaal met bijna honderd deelnemers. Vervolgens ging we met een dubbeldekker richting Papgat voor een gezellige kroegentocht. Tegen twaalf uur werd Willemke Pap met veel geknetter in de brand gestoken en Carnaval 2016 was ten einde.
Op donderdagavond alles afgesloten met het traditionele haringhappen en we kunnen terugzien op een zeer geslaagd carnavalsweekend.

We zijn nu weer terug op aarde en  we moeten weer  aan de bak om onze Vlooienmarkt voor te bereiden. De vlooienmarkt gaat op Zondag 3 April om 10.00 u van start en sluit om 14.00.u.

  

 

 

  


  C.V. de Heikneuters   -   Privacybeleid
  De Kneuterkapel